top of page

Byt k rekonstrukci nebo byt po rekonstrukci?


Chcete koupit byt a řešíte fakt, že byty, které již prošly rekonstrukcí, se Vám nelíbí? V tom případě je pro Vás vhodné porozhlédnout se po bytě v původním stavu za nižší cenu a připravit si finanční i časovou rezervu na jeho přestavbu. Ze svých vlastních zkušeností, kdy jsem kompletně rekonstruoval svůj byt, vím, že kompletní rekonstrukce zahrnující plastová okna, podlahy, novou kuchyň, nové rozvody vody, elektřiny a odpadu, úpravy stěn a výmalba otázkou v přepočtu na velikost bytu někde kolem 10 000 Kč na m2. Záleží samozřejmě na standardu zvolených materiálů a cenové úrovni vybrané firmy. Hodnota bytu se na pražském trhu většinou vyrovná vloženým nákladům, spíše však hodnota nemovitosti vzroste.

Jeden takový byt (3+1, 55 m2) v pražské Krči mám aktuálně ve své nabídce. Více informací o něm najdete zde. Náklady na kompletní rekonstrukci a vytvoření pěkného bydlení pro pár nebo menší rodinu odhaduji na 400-600 000 Kč. Hypotéku i s finanční rezervou na rekonstrukci Vám rád připravím na míru tak, aby to pro Vás bylo co nejvýhodnější.


Co myslíte? Má cenu dělat kompromisy a bydlet v bytě, který byl na míru upravený někomu s jiným vkusem nebo jít radši cestou rekonstrukce a bydlet o dvě měsíce později v něčem, co je přesně podle Vašich představ?

1 289 zobrazení0 komentářů
bottom of page